De Heinoos spelen nieuw nummer live in Het Vondelpark #trotsopdeboeren

Boerenrockband en TABOER lanceren het lied: ‘Ie Stoat Niet Alleen’

Muzikale steun aan #boeren en #tuinders

Tekst: /

AMSTERDAM – De boerenrockband De Heinoos speelde zondag 9 juni 2024 in Het Vondelpark in Amsterdam ook live het nieuwste nummer Ie Stoat Niet Alleen. Met het lied wil de dialectband de boeren en tuinders een hart onder de riem steken. #trotsopdeboer #trotsopdeboeren #boeren #tuinders

De populaire band @HeinoosOfficieel en TABOER hebben de handen ineengeslagen voor de lancering van de nieuwe track ‘Ie stoat niet alleen’. Dit nummer en de bijbehorende clip zijn bedoeld om het gesprek over mentale gezondheid in de agrarische sector aan te wakkeren.

Originele clip:
/>
Muziek verbindt

Remko Keizer, leadzanger van de Heinoos licht toe waarom zij dit thema zo belangrijk vinden: “De track bevat een krachtige en aangrijpende tekst die hoop, steun en begrip geeft voor de mentale uitdagingen waar veel boeren mee worstelen. Muziek verbindt en kan emoties verwoorden, zodat je het gesprek makkelijker aan kunt gaan.”

Clip

In de videoclip die speciaal voor dit lied is gemaakt, zien we een kind dat in z’n eentje dappere pogingen doet om alleen boeren-werkzaamheden uit te voeren. Het alleen-zijn en zwoegen zijn metaforen voor de mentale uitdagingen waar veel boeren mee worstelen. Het gaat niet letterlijk om een kind; de onderliggende boodschap is dat je niet alleen staat.

Steun belangrijker dan ooit

TABOER is een onafhankelijk initiatief van LTO Noord, ZLTO en Zorg om Boer en Tuinder (ZOB) dat zich richt op het bespreekbaar maken van mentale problemen binnen de agrarische sector. Ze bieden boeren en tuinders een luisterend oor en helpen hen bij het vinden van de juiste hulp. Door de toenemende zorgen en onzekerheden in de sector is deze steun nu belangrijker dan ooit.

Fije Visscher, bestuurder bij LTO Noord en tevens kalverhouder, voegt toe: “Met dit nummer willen we ook de ‘stille’ boeren bereiken, die wellicht niet actief deelnemen aan protesten of bijeenkomsten. Door samen te werken met De Heinoos kunnen we dit onderwerp bij een breed publiek onder de aandacht brengen.”

Broodnodig

Sinds de oprichting in maart 2023 blijkt TABOER van onschatbare waarde te zijn, met gemiddeld 3,5 gesprekken per week via de hulplijn en 1.000 bezoekers per week op de website. Het contact is anoniem, met medewerkers uit de agrarische sector die luisteren en doorverwijzen indien nodig. “We laten zien dat je niet alleen bent met je zorgen. Stap over de schaamte heen en zoek tijdig hulp. Praten helpt,” benadrukt Visscher.

Songtekst:

Ie hebt ow eigen plek, op ‘t platteland
Een prachtig paradijs, moar d’r is wat an de hand
Ie vuult ow gevangen, en dat dut zear
Ie bunt nog wel koning, moar de kroon is niet mear
Al wat doar steet, joarenlang opgebouwd
Woar zelfs ow Opa’s Opa met de kruuwaag’n hef gesjouwd

‘T Plattelandse leaven en ‘t dorpse bestoan
Die geeft ow de rust en iedereen die kent ow naam
Toch vuul ie ow eenzaam, dan trek ie ow terug
Ie loopt rond te dwalen met de hand op de rug
Tobben, rearen, vluuken en ‘t vee kikkowan
Alsof ze ow wilt zeggen, kop der veur en now der an!

Ie stoat niet alleen
Ie stoat niet alleen

Alles zelf doen, kan der geen één

De vølle generaties, drukt as een blok op ow
Ie wilt wel geerne praoten, moar ie zet der ow niet toe
As ‘t ow tevøl wordt en geen uutweg mear ziet
As ‘t grøs niet mear gruun is, moar bruuner as driet
Klop dan is an bij een noaber of moat
En dan vuul ie meteen dat ie nooit alliene stoat!

Ie stoat niet alleen
Ie stoat niet alleen

Alles zelf doen, kan der geen één

Beluister ook de Podcast over het onderwerp:
a

Met welke intentie heeft Taboer samen met de Rockband Heinoos de track ‘Ie stoat niet alleen’ ontwikkeld’? En waarom rust er een taboe op het bespreekbaar maken van mentale zorgen bij agrarisch ondernemers?

In deze podcast spreekt Fije Visscher, kalverhouder en LTO Noord bestuurder met ZOB-voorzitter Piet Boer en ZLTO-voorzitter Wim Bens. Ook aan tafel Ronnie Degen, manager van De Heinoos, de populaire rockband uit Overijssel die het nummer geschreven heeft. Samen duiken ze in de mentale kant van het agrarisch ondernemerschap.

Meer info:
/

#deheinoos #boerenrock #muziek #muziekvideo #youtube #youtubevideos #volgers #boeren #trotsopdeboeren #trotsopdeboer

© Muziek: De Heinoos – Ie Stoat Niet Alleen. © Beelden: @OnckovanKammen Quirijn Producties 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *